About

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα μου!

Είμαι τουρίστας που ταξιδεύει στο συναρπαστικό κόσμο της Ινδο-Ευρωπαϊκής (ΙΕ) Γλωσσολογίας και της Βυζαντινολογίας. Οι περισσότερες αναρτήσεις μου τριγυρίζουν γύρω από αυτές τις δύο θεματικές, αλλά που και που ψαρεύω και σε άλλες ξέρες. Αν μια ανάρτησή μου καταφέρει να σας κινήσει το ενδιαφέρον και να σας ωθήσει στο άνοιγμα ενός καλού και σοβαρού βιβλίου, τότε πέτυχε το σκοπό της.

Αν έχετε κάποια ειλικρινή απορία, μην διστάσετε να την εκφράσετε στα σχόλια. Κι εγώ ρωτώντας έμαθα και συνεχίζω να μαθαίνω!

Γιατί «Σμερδαλέος» = «φοβερός, απαίσιος, τρομαχτικά αναντίκριστος»;

Γιατί κάποιοι με θεωρούν σμερδαλέο, φρικαλέο και ριγεδανό επειδή διαλύω με σμέρδος τους μύθους για την γλώσσα (οι ινδοευρωπαϊστές γλωσσολόγοι δεν είναι ούτε μπαμπούλες ούτε ανθέλληνες) και τους επονομαζόμενους «Βυζαντινούς» (δηλαδή τους άπτωτους «Ἑῴους Ῥωμαίους» τους οποίους οι προπαππούδες σας σωστά αποκαλούσαν Ρωμιούς) και γιατί, πάνω στο μένος μου, καμιά φορά λέω και καμιά κουβέντα παραπάνω.

Μην ανησυχείτε, όμως· μεταμορφώνομαι σε «Σμερδαλέο», μόνον όταν η υθλορρημοσύνη του συνομιλητή ξεπεράσει τον απαραίτητο ουδό ενεργοποίησης των σμερδαλέων αντανακλαστικών μου.

Τέλος, εξυπακούεται ότι το νόημα της παρακάτω εικόνας τηρείται νωλεμέως ως θέσφατον:

troll