Οι Έλληνες δούλοι στην σειρά Rome

Πιστέυω ότι οι περισσότεροι έχετε δει την την επιτυχημένη σειρά της HBO “Rome”. Σε αυτήν την μικρή ανάρτηση χαβαλέ θα παρουσιάσω μερικές στιγμές με τους Έλληνες δούλους της σειράς Posca και Κάστορα. Ο πρώτος είναι δούλος του Ιούλιου Καίσαρα και χαίρει ιδιαίτερης ελευθερίας λόγου, επειδή ο Καίσαρας εκτιμά την πονηριά του και την γνώμη του για τα πολιτικά δρώμενα. Ο δεύτερος είναι δούλος στον οίκο της ανιψιάς του Καίσαρα Ατίας, της μητέρας του νεαρού ακόμα μελλοντικού αυτοκράτορα Οκταβιανού.

1) Λοιπόν, στο πρώτο βίντεο η Ατία μαστιγώνει τον Κάστορα για να εκτονώσει την τσατίλα που της προκάλεσε το ότι ο θείος της Καίσαρας διέβη τον Ρουβικώνα με στρατό, κάτι που αυτομάτως τον κάνει προδότη. Όταν τελειώνει το μαστίγωμα ο Κάστωρ ρωτάει την κυρία του «τελειώσατε κυρία (domina);»

(δώστε λίγο ήχο σ΄αυτό,γιατί δεν ακούγεται καλά)

2) Η Ατία λέει στον Οκταβιανό να αφήσει το διάβασμα των χαζών παλιο-Ελλήνων φιλοσόφων και να πάει να μάθει «χρήσιμα» ανδρικά πράγματα όπως ο έρωτας, η μάχη και το γδάρσιμο ζώου που πιάστηκε στο κυνήγι. Όταν ο Οκταβιανός απαντά πως οι Έλληνες φιλόσοφοι έχουν πολλά να μας διδάξουν, η Ατία λέει «να ένας Έλληνας φιλόσοφος!» βαρώντας καρπαζιά στον Έλληνα δούλο της.

3) Ο Posca θεωρεί τολμηρή την κίνηση του Καίσαρα να αρνηθεί για δεύτερη φορά την πρόσκληση της ανιψιάς του Ατίας σε δείπνο και ο Καίσαρας απαντά «λένε ότι οι δούλοι μιλάνε για τόλμη, όπως τα ψάρια μιλάνε για πέταγμα στον ουρανό.»

Ο Posca απαντά σαρκαστικά «Ἐτσι λένε; Πολύ έξυπνο εκ μέρους τους

Advertisements

Leave a comment

Filed under Γιουτιουμποπαίδεια

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.